30juni1juli 2017

Heutink
Volker Wessels
Vivera
International Topsport Events

Veel Gestelde Vragen - InschrijvingWie kunnen er mee doen?
De wedstrijd wordt gehouden voor zogenoemde Elite-atleten, Junioren, Agegroupers en Recreanten. De eerste drie categoriƫn melden zich aan via de nationale triathlonbonden. Recreanten kunnen zich dit jaar niet meer aanmelden. Het deelnemersveld heeft met 700 atleten een maximum bereikt. Wel is er nog een wachtlijst. De inschrijving voor 2017 start 15 december 2016

Hoe lang is de Triathlon?
De elite en junioren triatleten leggen de zogeheten Sprint Afstand af; 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De recreanten werken een OD (1500-40-10) of Achtste (500-24-5) triathlon af.

Kan ik mijn eigen MYLAPS chip gebruiken (de gele chip)?
Vanaf 2015 maken we geen gebruik meer van de MYLAPS chip/ Champion chip. Er wordt gebruik gemaakt van de Mysports chip. Dit is een huurchip (eenmalig gebruik) en als deelnemer betaal je hiervoor een vaste bijdrage. Dit is terug te vinden in de informatie bij de inschrijving.

Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik mij wel inschrijven?
Je kunt je gewoon inschrijven voor de recreanten wedstrijden. Je hebt alleen een daglicentie nodig om mee te mogen doen. Deze daglicentie wordt door de organsatie geregeld. Hiervoor betaal je wel een bijdrage, omdat de organisatie hiervoor ook een afdracht moet doen aan de bond. Voor de inschrijving voor de kwalificatie wedstrijd (OD) voor het WK AGE-group in Rotterdam dien je wel lid te zijn van de Bond om je in te kunnen schrijven. 

Is er bij de Achtste afstand altijd sprake van een Loting?
Nee, bij de achtste is alleen sprake van loting als het bestuur daartoe besluit. Dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen op 15 januari 2017 om 12 uur en het aantal beschikbare startplekken voor de wedstrijd. Bij meer inschrijvingen dan beschikbare startplekken vind er loting plaats. Hierna vind je de tekst zoals deze is opgenomen in ons inschrijfreglement: "sluiting inschrijving op donderdag 1 juni 2017 of op zondag 15 januari 2017, 12.00 uur wanneer op dat moment op het maximale aantal beschikbare startplaatsen is ingeschreven"

Is er bij de Olympic Distance ook sprake van een Loting?
Nee, bij de OD is geen sprake van een loting. De inschrijving is voor deze wedstrijd ook langer geopend. Mocht de deelnemerslijst vol zijn, dan wordt je op volgorde van inschrijving op de wachtlijst geplaatst.

Kan ik ergens een lotingslijst / deelnemerslijsten vinden?
Indien er sprake is geweest van een loting (op de achtste) worden kort daarna de lotingslijsten op onze website geplaatst. De lijsten voor de overige afstanden worden gelijktijdig op de website geplaatst. De lijsten worden regelmatig geupdate. In de lijst is een rode lijn opgenomen. Onder de rode lijn is wachtlijst en indien je boven de rode lijn staat, sta je op de deelnemerslijst. Indien er geen loting heeft plaatsgevonden worden de lijsten omstreeks februari op de website geplaastst.

Ik sta niet meer op de wachtlijst voor de achtste triathlon en heb me niet zelf afgemeld. Hoe kan dit?
Dan heb je waarschijnlijk bij je inschrijving aangegeven dat je, indien er een loting zou plaatsvinden, niet op de wachtlijst opgenomen wilt worden.

Tot wanneer ontvang ik bij afmelding mijn inschrijfgeld retour?
Bij afmelding voor 1 mei ontvang jij je inschrijfgeld retour. Bij afmelding vanaf 1 mei wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd.

Kan ik mij voor de achtste en OD inschrijven?
Je kan je  conform onze reglementen slechts inschrijven voor 1 afstand per dag.

Ik heb me afgemeld maar al wel betaald voor een T Shirt?
Bij afmelding voor 1 mei ontvang jij je inschrijfgeld nog retour. Indien je afmeld vanaf 1 mei ontvang je geen inschrijfgeld meer retour. Indien je een T Shirt hebt besteld en betaald dan kom je hiervoor uiteraard in aanmerking. Info hierover vind je in de afmeldbevestiging die je van ons ontvangt na je afmelding.

Ik heb een t-shirt besteld maar sta op de  wachtlijst. Kom ik in aanmerking voor een Shirt?
Een t-shirt wordt pas geincasseerd (mits besteld tijdens je inschrijving) op het moment dat je bent doorgeschoven van de wachtlijst naar de deelnemerslijst. Mocht je niet doorschuiven naar de deelnemerslijst dan is de enige mogelijkheid voor je om na het evenement via onze site alsnog een shirt te bestellen. Dit is echter alleen mogelijk zolang de voorraad strekt. Indien wij nog shirts beschikbaar hebben dan wordt hierover gecommuniceerd.

Mag iemand anders op mijn naam deelnemen?
Nee, je inschrijving is persoonlijk. Bij de  aanmelding tijdens de wedstrijddag kan om je legitimatiebewijs gevraagd worden. Meer hierover is te vinden in het inschrijfreglement.

Ik ben verhuisd en/of  mijn (atleten)gegevens zijn gewijzigd, en nu?
Geef het aan ons door via deelnemer@triathlonholten.nl en we passen het indien nodig voor je aan.

Ik ben verhuisd naar Holten. Start ik nu op het Holtens kampioenschap?
Nee, je woonplaats tijdens je inschrijving is voor ons van belang voor de samenstelling van de startlijsten en het opmaken van de uitslagen.

Banner
  • International Triathlon Union
  • Nederlandse Triathlon Bond
  • European Triathlon Union
Tubantia
Forte Sportswear
Vincent Makelaars
Hartstichting
Leferink
Metalin
Provincie Overijssel
Van Losser Installatiegroep
Rabobank
Bramer
Jupiler
Muller
Ter Steege