29&30juni 2018

Heutink
Volker Wessels
Vivera
International Topsport Events

Evenementpresentatie 2016

Ter voorbereiding op de Triathlon Holten 2016 organiseerde de Stichting Triathlon Holten voor sponsoren en vrienden van de triathlon donderdag 7 april de jaarlijkse evenementpresentatie. Tijdens de bijeenkomst, die deze keer voor het eerst in het Kulturhus van Holten plaatsvond, kregen de bestaande sponsoren zoals Vivera en VolkerWessels en de nieuwe sponsoren Van Losser, Aebi Schmidt, Leferink en Aveco de Bondt een podium. Na afloop tekenden alle sponsoren  de sponsorcontracten voor de 32e editie van de Triatlon.

Met hoofdsponsoren VolkerWessels en Vivera is een langdurig verbintenis aangegaan. Volgens Heite Dommerholt van Vivera is zijn bedrijf al vanaf het eerste uur betrokken bij de Triathlon Holten: “Als Holtens bedrijf wil je ook deel uit maken van dit grote sportfestijn. Ik vind het fantastisch wat de organisatie met zoveel vrijwilligers elk jaar neerzet”.  Directeur Enrico Koenis van Aveco de Bondt noemt deelname aan het evenement een ‘visitekaartje’ voor het bedrijf. Bert Bodde van dagblad TC Tubantia hoopt volgend jaar net zo trots te zijn op FC Twente als op de Triathlon Holten. Dat sport gezond is, verbindt en goed voor de teambuilding is; daarover  zijn alle sponsoren het eens. “Met sport probeer je alles uit jezelf te halen en dat doe je ook met je bedrijf”, aldus ondernemer Mark van Losser.

Ook Ter Steege, Mϋller Fresh Food Logistics, InBev, Heutink, Rabobank Noord en West Twente, Metalin, Leferink en Paalman & Tempelman tekenden hun sponsorcontract.

Het sportieve evenement, dat tot de ITET (International Topsport Events Twente) behoort, wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Alle startseries zijn gevuld en ook dit jaar werkt de organisatie met wachtlijsten. Met het oog op de komende Olympische Spelen in Rio is het wedstrijdprogramma voor de Elite deelnemers aangepast van OD afstand naar een sprint. Deze afstand is minder belastend voor de triatleten. Door verkorting van de afstand  is ruimte ontstaan in het programma. Deze is opgevuld met een eerste divisiewedstrijd. Een populaire wedstrijd die tussen de internationale elite en recreanten in staat. Voor de snelste heer en dame van de elite wedstrijd ligt een Maurice Lacroix horloge klaar, geschonken door Saffier uit Rijssen.

Zoals gebruikelijk start het Triathlon-weekend vrijdagavond met recreatieve wedstrijden voor jong en oud. Voor het eerst dit jaar is er op de vrijdagavond naast de Vivera Run van 5 en 10 km een Rabo Kids Triathlon.

Overzicht

Tubantia
Forte Sportswear
Vincent Makelaars
Hartstichting
Leferink
Metalin
Provincie Overijssel
Van Losser Installatiegroep
Rabobank
Bramer
Jupiler
Muller
Ter Steege