29&30juni 2018

Heutink
Volker Wessels
Vivera
International Topsport Events

Koers Oost Bedrijventeams Individueel en Relay

Op een heel andere koers gaan de 45 bedrijventeams uit Holten en omgeving. De bedrijven waarvan de deelnemers ieder een individuele strijd leverden verschenen met 36 teams aan de start. De trio-triathlon telde 22 teams. Witteveen-Bos domineerden het deelnemersveld met maar liefst 8 individuele teams. Het bedrijf uit Deventer leverde tevens een grote groep in de trio-triathlon waar de drie onderdelen door drie teamgenoten worden uitgevoerd. “We zijn een relatief jong bedrijf met 1100 werknemers die allemaal sportief zijn aangelegd”, licht woordvoerder van Witteveen-Bos Harry Mols toe. “Dat de triathlon daaruit springt komt door collega Jan Roelf Heersema. Hij is onze triatleet binnen het bedrijf. Vorig jaar hebben we voor de eerste keer meegedaan met 30 deelnemers. Dit jaar zijn dat er al 50. Triathlon Holten leeft echt binnen Witteveen-Bos.”

Waar de individuele deelnemers van de verschillende bedrijventeams lekker hun onderdelen zelfstandig afwerken gaat het er iets anders aan toe bij de Relayteams. Daar is het wachten geblazen op de teamgenoten. De wissel zwemmen/fietsen is nog zichtbaar voor beide teamgenoten, maar voor diegene die het laatste onderdeel hardlopen op zijn bordje krijgt is het afwachten. Zo staat Hanneke Jansen van het Holtens Ondernemers Hus in het weiland van Boer Biet te wachten op Floor Dikkers die het fietsgedeelte op zich heeft genomen. Een pittige route die aardig wat tijd vergt. Maar tijd is niet belangrijk. Het is vooral het plezier dat de teams beleven. Onderling wordt dan ook gezellig gekletst op het terrein. Dan zien andere lopers hun teamgenoot binnenkomen en roepen al zwaaiend enthousiast ‘kom op!’. Ook Hanneke krijgt Floor in beeld. “Ik zie haar”, roept ze opgelucht. Floor hangt haar fiets op, tikt Hanneke nog net aan en hangt tegen het hek. “Ik ben kapot, maar wat was het gaaf!”

De jongens van Volker Wessels, Niek Evers, Richard Langenhof en Maarten Meijerink en team Jan Willems, Jan Nijkamp en Ruud Baars hebben de tweede en derde plek op het podium gewonnen tijdens de trio-triathlon. Uitgelaten hebben ze de bekers in ontvangst genomen. “Ja geweldig! Alles ging lekker”, reageert Jan Willem. “Hier wordt maandag zeker over nagepraat op kantoor. Deze beker komt mooi naast die andere van vorig jaar te staan.”

Overzicht

Tubantia
Forte Sportswear
Vincent Makelaars
Hartstichting
Leferink
Metalin
Provincie Overijssel
Van Losser Installatiegroep
Rabobank
Bramer
Jupiler
Muller
Ter Steege