29&30juni 2018

Heutink
Volker Wessels
Vivera
International Topsport Events

Triathlon Holten past programma aan in verband met voorspelde hitte

In verband met de voorspelde tropische temperaturen heeft de organisatie van de Triathlon Holten zich genoodzaakt gezien het programma aan te passen. Dit omdat veiligheid en gezondheid van alle deelnemers voorop staat.

Vrijdag 3 juli

De Rabo Kids Sprint Triathlon op vrijdagavond 3 juli a.s. is in zijn geheel afgelast. De Vivera run, ook op vrijdagavond, wordt eveneens in zijn geheel afgelast.

Voorzitter Martin Pieters licht het besluit op woensdag toe: “Gezien de verwachtingen voor vrijdagmiddag/avond is het laten doorgaan van deze evenementen niet verantwoord”.

Zaterdag 4 juli

Over de internationale wedstrijd, de Holten ETU European Premium Cup voor elite en junioren, zal later deze week een beslissing worden genomen in overleg met de wedstrijdverantwoordelijke (Technical Delegate) van de European Triathlon Union (ETU).

De Olympic Distance zal voor alle deelnemers worden ingekort. Besloten is om de afstanden te halveren en het looponderdeel te beperken tot 1 ronde. Dat betekent dat deelnemers 750 meter zullen zwemmen in de Domelaar, 20 kilometer zullen fietsen en 2,5 kilometer zullen hardlopen door Holten. De loopafstand van de bedrijven trio-triathlon, die dit jaar voor het eerst op het programma staat, zal ook worden gehalveerd. De zwem- en fietsafstand worden niet aangepast. De loopronde zal worden ingekort tot 500 meter.

Bij de 1/8 afstand wordt alleen de loopafstand aangepast. In plaats van twee rondes van 2,5 kilometer zullen de atleten 500 meter hardlopen.  De zwemafstand en de fietsafstand blijven gelijk.

Tijdens de wedstrijden op zaterdag zullen aanvullende maatregelen worden getroffen zoals; waterposten en extra verzorging na de finish.

De starttijden van alle wedstrijden blijven gelijk aan die, die eerder al gecommuniceerd zijn.

Deelnemers die in verband met de verwachte omstandigheden twijfelen over hun deelname kunnen zich tot zaterdagmiddag afmelden.

Overzicht

Tubantia
Forte Sportswear
Vincent Makelaars
Hartstichting
Leferink
Metalin
Provincie Overijssel
Van Losser Installatiegroep
Rabobank
Bramer
Jupiler
Muller
Ter Steege